An interview with veteran musician, Aniekeme Gabriel a.k.a Anny Guitar

0

In this article you’ll be looking at an interview with veteran musician, Aniekeme Gabriel also known as Anny Guitar.

Aniekeme Gabriel, professionally as Anny Guitar, is a Nigerian guitarist, singer and songwriter. He has been in the music industry for over 15 years and he’s a pro at what he does.
Anny Guitar is professionally known as a guitarist, but then he wowed his followers with his debut single ‘I give you praise’ in which he featured Megwyne and Legend Master Beat.

I give you praise by Annie Guitar

Aniekeme was born on the 27th of February, 1988. He is from Akwa ibom state, and a graduate of Statistics from university of Calabar, Cross River State.

Want to know more about Anny Guitar? Read the interview below.

An interview with Aniekeme Gabriel a.k.a Anny Guitar

Q1. Tell us about yourself?

Ans: Aniekeme Gabriel known professionally as Anny guitar is a Nigerian guitarist, singer and songwriter.
I was born on the 27 February 1988. From Akwa ibom State. A graduate of statistics from university of Calabar, Cross River state.

Q2. How long have you been doing music?

Ans: 15 years.

Q3. Why did you choose music?

READ ALSO  An interview with Anointing Rapz: Being you makes you be-you-tiful

Ans: I didn’t just choose it but i was born with it from Sunday School Choir i fell in love with lead guitar.

Q4. Who/what inspired you?

Ans: I was inspired by the sound of guitar solos and chords.

Annie Guitar
Anny Guitar

Q5. How many collaborations have you done?

Ans: Three

Q6. What are your aspirations?

Ans: Reaching the whole world with my gift and talent through songs and strings.

Q7. Have you ever dealt with performance anxiety?

Ans: Sure at my early stage of music but i gained confident as i grew.

Q8. What are the challenges you face in the industry?

Ans: Finance, discrimination, encouragement and lack of learning facilities.

Q9. What’s your favorite part about music?

Ans: Harmony

Q10. If you weren’t doing music, what would you be doing?

Ans: Working as a statistician.

Q11. As at now who is your favorite artist and why?

Ans: My favourite artist is isreal Houghton, he’s so deep spiritually.

Q12. What is your unique selling point?

Ans: Guitar solos.

Q13. What kind of music do you do?

Ans: Contemporary, African, and others.

Aniekeme Gabriel
Anny Guitar

Q14. How did you come up with your stage name “Anny Guitar”?

READ ALSO  Odumeje biography - all you need to know about Prophet Chukwuemeka Ohanaemere

Ans: My stage name was gotten from my name Aniekeme as Anny then the guitar is the instrument I play.

Q15. How has music helped your life?

Ans: Music has taken me to places, given me platform to showcase my skills and also put food on my table.

Q16. Are you in a relationship? If yes, describe.

Ans: Yes, a serious relationship leading to marriage.

Q17. What is your greatest achievement so far as a musician?

Ans: Good recommendations and collaborations.

Q18. What are your goals?

Ans: To take the gospel to all part of the world.

Q19. What is your best song?

Ans: Made a way by Travis Green.

Q20. How did you start playing the guitar?

Ans: I started from locally made guitar by myself.

Aniekeme Gabriel
Aniekeme Gabriel

Q21. What advise do you have for other upcoming musicians out there?

Ans: To keep doing what they know how to do best because one day their sun shall shine.

Q22. If you were given #10million today, what would you do?

Ans: I will use it to sponsor the gospel to the whole world.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here